Cei noi va rugam sa faceti cont;)
Cei noi va rugam sa faceti cont;)
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

CLONAREA UNEI IMAGINI (PERSOANE/ OBIECT)

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Sp3ctra
Administrator
Administrator
Sp3ctra

Puncte : 24644
Data de inscriere : 27/06/2011
Varsta : 30
Localizare : Calarasi

CLONAREA UNEI IMAGINI (PERSOANE/ OBIECT) Empty
MesajSubiect: CLONAREA UNEI IMAGINI (PERSOANE/ OBIECT)   CLONAREA UNEI IMAGINI (PERSOANE/ OBIECT) EmptyLun Iun 27, 2011 10:42 am

In acest tutorial vei invata cum poti sa te clonezi intr'o
singura poza. Mai exact, intr'un singur cadru vei aparea in diferite poziti de mai multe ori.
Recomandari :

Pozele sa fie facute consecutiv pe modul automatic al aparatului - sau - sa fie facute din acelasi unghi si exact din acelasi loc.
Luminozitatea pozelor sa fie pe cat posibil aceeasi.
Folositi un trepied pentru a realiza pozele
Pastrati distanta intre poza1 / poza2 / poza3.
Realizati pozele la rezolutia maxima posibila.
Incalcarea recomandarilor va duce la o realizare proasta a pozei finale. Orice gresala poate fi remediata in Photoshop, dar necesita mult timp.

Sa incepem,

Am 3 poze in ipostaze diferite - in acelasi loc :

Puse una peste alta cu decupajele de rigoare - ar trebui sa arate astfel :

Cu toate ca am ales un cadru cam prost : apare reflectia in masa - sunt umbre pe pereti - totusi am reusit.

In primul rand - deschidem cele 3 poze in Adobe Photoshop.

Alegem una din ele (oarecare) ca "poza de baza" / "workspace" - spatiul de lucru.

Le copiem toate in baza - CTRL + A (select all) in poza - copy (CTRL+C) apoi in poza de baza "paste" (CTRL+V).

Astfel vom avea 3 poze diferite una peste alta.

Daca pozele sunt realizate conform recomandarilor de mai sus - de acum totul e "floare la ureche".

In screenshoot-ul de mai jos :

Background - e poza cu persoana in dreapta

Layer 1 - e poza cu persoana in stanga

Layer 2 - e poza cu persoana in mijloc

Astfel ca, Backgroundul poate ramane (e poza de baza), dar, din Layer 1 decupam portiunea care nu cuprinde persoana - prin Ractangular Marquee Tool *urmat de delete sau Eraser Tool . Asa putem pastra din Layer 1 doar partea cu persoana (aproximativ) - Din Layerul 2 trebuie sa decupam marginile - pastrand o coloana pe mijloc - cea care cuprinde persoana pe mijloc.

*pentru decuparea persoanelor in parte putem folosi si lasso tool (L) - decupand tot aproximativ - persoana (din fiecare layer) - apoi SHIFT+CTRL+I (Select > Invert Selection) si delete.

Obiectiv : Fiecare Layer sa contina pe cat posibil doar persoana ... Backgroundul trebuie sa ramana integral.

Astfel vom avea un rezultat.

*in cazul in care nu ati respectat recomandarile - folositi tools din Photoshop pentru ajustarea greselilor.

Succes !
Sus In jos
ProTo 3>
Incepator
Incepator

Puncte : 24381
Data de inscriere : 30/06/2011

CLONAREA UNEI IMAGINI (PERSOANE/ OBIECT) Empty
MesajSubiect: Re: CLONAREA UNEI IMAGINI (PERSOANE/ OBIECT)   CLONAREA UNEI IMAGINI (PERSOANE/ OBIECT) EmptyJoi Iun 30, 2011 10:28 am

Bun Bun mersi !
Sus In jos

CLONAREA UNEI IMAGINI (PERSOANE/ OBIECT)
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
»  Clase si obiect
» serie imagini basescu :))

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Tutoriale Photoshop :: Tutoriale-
Mergi direct la: